«جنگ بدون صلح» 33 سال اجازه چاپ نداشت! + صوت

نویسنده کتاب «جنگ بدون صلح» با بیان آنکه دلیل ایجاد وقفه 33 ساله انتشار کتاب «جنگ بدون صلح» مملو از رازهای سربه مُهری است که در همین اثر به بیان آن پرداخته ، از طی کردن مسیر سخت نگارش این اثر و حضور مخفیانه هفت روزه در بخشی از اراضی اشغالی برای مستند بودن ارجاعاتش در این کتاب خبر داد.

کتاب «جنگ بدون صلح» تازه ترین اثر نصرت الله محمودزاده، کتابی منحصربه فرد در حوزه ادبیات پایداری است. این کتاب با موضوع نبرد حزب الله لبنان در روستای «مِیدون» توسط انتشارات «روایت فتح» منتشر شده است. سفارش اثر را شهید «سیدعباس موسوی» (دبیرکل فقید حزب الله لبنان) در سال 1369 خورشیدی به محمودزاده می دهد و پس از مدت زمانی که برای تحقیقات میدانی و... صرف می شود، اسارت فرمانده حزب الله در عملیات «مِیدون» باعث می شود تا ملاحظاتی در چاپ آن صورت گیرد، بنابراین «جنگ بدون صلح» پس از 33 سال منتشر می شود.

صبحگاه 26 آوریل 1989

اما ماجرا از صبح گاه 26 آوریل 1989 آغاز می شود. این زمانی است که نیرو های مقاومت حزب الله وارد منطقه «هارداو» در جنوب لبنان می شوند و در حمله ای غافلگیرانه به یگانی از ارتش صهیونیسم ضربه سختی وارد می کنند. در این عملیات چند نظامی از جمله سرهنگ «شیموئل آدیو» فرمانده گردانی از تیپ پیاده رژیم کشته می شود.

شش روز پس از این ماجرا عملیات «قانون و نظم عملیاتی» با هدف تصرف دهکده «مِیدون» در «بقاع» غربی لبنان برنامه ریزی می شود. برخلاف تصور نیرو های صهیون، عملیات طولانی و پیچیده می شود. حتی خود «آریل شارون» (نخست وزیر وقت رژیم غاصب صهیونی) به میدان می آید. گردان ها، تانک ها و بالگرد های این رژیم و در واقع لشکری در مقابل 40 نیروی بی سلاح لبنانی!

نتیجه این جنگ معلوم است: پیروزی ارتش رژیم صهیونیسم در نبرد با چند جوان لبنانی، اما به جای تبلیغات، بوق و کرنا کردن این پیروزی غرورآفرین! این عملیات برای همیشه در محاق سکوت خبری قرار می گیرد. حال باید پرسید چرا؟

نقطه شروع نگارش کتاب «جنگ بدون صلح» که قرار است از این راز پرده بردارد در سال 1369 و در جریان دیدار نویسنده با سیدعباس موسوی دبیرکل وقت حزب الله لبنان شکل می گیرد و محمودزاده راز سربه مُهری را برملا می کند بسیار شنیدنی است و بیش از آن خواندنی...

خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) همزمان با ایام سی ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی به بهانه این ایام به سراغ کتاب هایی متفاوت، جذاب و کمتر روایت شده در فضای رسانه ای و خبری رفته با نویسندگان آنها بر بلندای آن کتاب و با نشان روشن یار مهربان به گفت وگو نشسته است.

آنچه در ادامه از خاطر می گذرانید گفت وگوی ایکنا با استاد نصرت الله محمودزاده است که بیش از پنج دهه از عمر خود را در مسیر تحقیق، پژوهش و نگارش آثار «ادبیات دفاع مقدس» و «ادبیات مقاومت» صرف کرده است. اغلب خوانندگان آثار ادبیات پایداری و مقاومت نام محمودزاده را با وجود آثار درخشانی که در این حوزه خلق کرده بیشتر با کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» که روایت زندگینامه شهید «محمد بروجردی» است می شناسند. اثری که سال 1401 فیلمی نیز با الهام از آن اقتباس شد و به کام مخاطبان و اهالی سینما نیز خوش نشست.

مهمترین ویژگی قلم محمودزاده علاوه بر بهره بردن از مسیر مداقه و تحقیق، به حضور در میدان و تفحص های میدانی او استوار است. حتی اگر بنا باشد تا با تعهد خود هفت روز را در بخشی از اراضی اشغالی و نفس به نفس سربازان رژیم غاصب صهیونی بگذراند. مانند آنچه در مسیر نگارش «جنگ بدون صلح» از سر گذرانده که در ادامه آمده است.

var player = videojs('player_595287_3654707',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3654707',{},function (data) {}); })); کد دانلود فیلم اصلی

ایکنا: جناب محمودزاده یکی از اولین دستاوردها و مبانی ته نشین و ثبت شده در ذهن مخاطب بعد از مطالعه کتاب «جنگ بدون صلح» این جمله مهم، عجیب و عمیق شماست که در این کتاب بازنمایی پیدا کرده و آن اینکه «کمتر جنگ اعتقادی پیدا می شود که با صلح پایدار پایان یابد»؛ این جمله و تعابیر برآمده از کُنه و عمق دریافت آن بارها و بارها در مواجهه مخاطب با این کتاب مدام در فرازهای مختلف و فصل های متنوع این اثر در ذهن مخاطب مرور می شود. برای آغاز گفت وگو از مسیر طی شده و تولد «جنگ بدون صلح» بگویید.

پیش از هر چیز برای پاسخ به پرسش شما نخست باید بر این مسئله تاکید کنم امروزه زمانی که وارد جهانِ دریافت مبانی و مفاهیم دقیق و عمیق «مقاومت» در فضای فلسطین و لبنان در جهان معاصر می شویم ابتدا و پیش از هر چیزی باید جهان و منظومه دفاع مقدس و نبرد هشت ساله خود را کنار بگذاریم؛ چون قرابت این دو و تطبیق آن دو به دلیل تفاوت های مختلف، متعدد و گاه بنیادینی که در دوران دفاع مقدس وجود داشته با آنچه که طی بیش از 400 روز از آغاز حماسه «طوفان الاقصی» در ساحت نبرد حماس و حزب الله با رژیم غاصب صهیونیستی شاهد هستیم متفاوت است.

سال 1989 میلادی نقطه عطف تغییر استراتژی حزب الله لبنان؛ حماس؛ رژیم غاصب صهیونیستی درباره مسئله و محور سرزمین فلسطین به شمار می رود.  هرچند به شخصه معتقدم که فلسطین تنها یک «سرزمین» نیست؛ چرا که در این مسئله تردیدی وجود ندارد که «سرزمین» بدون انسان هویتی نخواهد داشت. پس اینجا آن مؤلفه انسان و انسانیت است که باید در پس به کار بردن واژه «سرزمین فلسطین» به دنبال آن باشیم.

به همین سبب سال 1989 میلادی را نقطه عطفی در مواجهه مردمان کشور و سرزمین فلسطین با غاصبان این سرزمین یعنی رژیم اشغالگر قدس می دانم. در آن دوران افرادی مانند «آریل شارون» (نخست وزیر سابق رژیم غاصب صهیونی) و «ایهود باراک» (فرمانده پیشین ارتش و نخست وزیر سابق رژیم غاصب صهیونی) وجود داشته اند. در آن سال این دو تا دروازه بیروت آمدند، ایستادند و گفتند: «تا زمانی که همه رهبران حزب الله و حماس را از این منطقه بیرون نکنیم از این نقطه تکان نخواهیم خورد.» مناظره و ادعایی که در فضای رسانه ای آن زمان نیز بازتاب بسیار گسترده ای داشت.

در مقام پژوهشگر، محقق، نویسنده و آشنا با درد مردمان مظلوم فلسطین و کشور لبنان، این سخنان و ادعاها من را بر چرایی ایجاد این گفتمان حساس و کنجکاو کرد و تصمیم گرفتم برای پاسخ به چرایی با رویکرد تحقیقی و پژوهشی اندیشه و قلم خود را استوار کنم.

در مرور تاریخ به وضوح شاهد این مسئله هستیم که بعد از 1989 میلادی عملیات هایی که از سوی رژیم جعلی اسرائیل علیه «حزب الله» انجام می شود در فضای رسانه کمتر مطرح می شوند.  همین مسئله سبب شد تا در جلسه ای که با شهید «سیدعباس موسوی» (نخستین رهبر حزب الله لبنان) در تهران داشتیم با محور روایت تشکیل جهاد و جهادگران در لبنان و عملیات های موفقی که حزب الله لبنان بعد از سال 1989 میلادی داشت و کمتر آن عملیات های موفق در فضای رسانه ای بازتاب پیدا کرده بود دست به پژوهش، تحقیق و در نهایت نگاش اثری بزنم.

شهید موسوی نیز به دلیل آنکه به تقریب می توان گفت هیچکدام از آن عملیات های موفق حزب الله در هیچ فضا و رسانه ای منعکس نشده بود از من خواست تا ابتدا از نزدیک شاهد یکی از مهمترین این عملیات ها باشم و سپس کتابی با محوریت آن، درست مانند کتاب هایی که درمورد دفاع مقدس پیش از آن نگاشته بودم بنویسم. بعد از این گفت وگو و شکل گیری این صورت مسئله، سفری به لبنان داشتم. به قول معروف و مَثَل آشنای خودمان رفتن همانا و پنج ماه حضور و اقامت من در منطقه «ضاحیه» بیرون همان!

فضایی که آن زمان منطقه ضاحیه به هیچ وجه قابل قیاس با دنیایی بسیار متفاوتی که امروز در ضاحیه شاهد آن هستیم نبود. بعد از اقامت در ضاحیه، سفری به جنوب لبنان داشتم و در خاکریزها و سنگرهای بچه های حزب الله حضور پیدا کردم؛ با فرهنگ آنها از نزدیک آشنایی شدم. همین حضور در میدان و آشنایی با فرهنگ آنها سبب شد تا با شیوه نبرد و مبارزه های رزمندگان حزب الله آشنا شوم و دیدم به کُل نسبت به آنچه که تا آن روز از شیوه مبارزه مبارزان حزب الله شنیده بودم تغییر کرد!

این تغییر دیدگاه و دیدن تفاوت میان شنیده ها و آنچه می دیدم بود که سبب شد تا تحقیق و پژوهش خود را در این حوزه آغاز کنم و برای اجابت خواسته زنده نام شهید موسوی و نگارش کتابم عملیات «قانون و نظم عملیاتی» ارتش صهیونی با هدف تصرف دهکده «مِیدون» در بقاع غربی لبنان را به عنوان یکی از مهمترین عملیات ها انتخاب کردم.

پیش و بیش از انتخاب عملیات دهکده «مِیدون»، ابتدا پرسشی را ذهن خود به عنوان مهمترین هدف اولم در مسیر انتخاب عملیات مطرح کردم و آن اینکه چگونه ارتش رژیم صهیون در آن عملیات که تنها یک روز از ساعت 4 صبح تا 16 عصر به طول انجامید توانست موفق باشد؟ عملیاتی که تمام هدف آن تصرف یک روستای کوچک بود اما رهبر و یکی از فرماندهان این عملیات خود «آریل شارون» بود! آیا مسئله ای از این مهمتر برای انتخاب این عملیات در مقابل عملیات های دیگر وجود دارد؟

برای تحقیق درباره این عملیات و پی بردن به دلایل راز سر به مُهری که باعث شد رژیم غاصب صهیونی با وجود پیروزی ظاهری در این عملیات به تمام رسانه های عبری و جهانی دستور بایکوت و سانسور خبری آن را بدهد کار تحقیق و پژوهش خود را با محور منابع عبری و بین المللی آغاز کردم. در ابتدای مسیر دریافتم که در کنار «آریل شارون» دیگر فردی که دستور سانسور شدید بازتاب این خبر در رسانه ها را صادر کرد، رئیس ارتش آن زمان اسرائیل سرلشکر «شائول موفاز» بود. من تمامی مطالب را در منابع خود اسرائیلی پیدا، مطالعه و تحقیق کردم و امروز بر تمام فراز و فرودها، چرایی ورودشان به این روستا، طراحی این عملیات، برقراری این جنگ و چگونگی انجام آن اشراف و آشنایی کامل دارم.

وقتی همه این موارد را کنار یکدیگر قرار دادم، پرسش دومی را که با خود مطرح کردم این بود که چرا این عملیات موفق از طرف رژیم جعلی اسرائیل توسط خود رسانه های اسرائیلی به شکل کامل بایکوت و سانسور خبری شد. این دو پرسشی که به آنها اشاره کردم من را نسبت به انجام این عملیات، موفقیت آن برای رزیم صهیونی و دلایل سانسور کامل آن در رسانه ها بسیار حساس کرد. در ادامه مسیر تحقیق متوجه شدم که خود «شارون» بعد از پایان این عملیات وقتی در هیئت دولت رژیم غاصب صهیونیستی حضور پیدا می کند و نحوه پیروزی ارتش را در این عملیات بازگو می کند بر این مهم اشاره می کند که «نحوه پیروزی آنها چیزی جز خفت و ضلالت برای آنها و ارتش اسرائیل نبوده است!» و به همین سبب تأکید می کند که تمام این عملیات باید توسط رسانه ها بایکوت و سانسور شود.

اگر شما همین امروز هم درباره عملیات «قانون و نظم عملیاتی» با هدف تصرف دهکده «مِیدون» در بقاع غربی لبنان دست به تحقیق و پژوهش در تمام رسانه های بین المللی بزنید جز دو مورد کوتاه و کوچک در سال های 2009 و 2016 میلادی هیچگاه در هیچ رسانه ای خبری از این عملیات را نمی توانید پیدا کنید!

همه اینها دست به دست یکدیگر داد تا مرا نسبت به این مسئله کنجکاو کند که چگونه است که تمامی عوامل، رهبران، فرماندهان و دست اندرکاران این نبرد در رژیم جعلی اسرائیل تمام تلاش خود را به کار برده اند تا از حمله به آن روستا و 40 نفر از مبارزان حزب اللهی که در آن روستا در مقام دفاع برابر یورش ارتش صهیونی به شهادت رسیده اند بایکوت شود!

ایکنا: شما در این کتاب به مبارزی هم اشاره کردید که تنها بازمانده از آن 40 مبارزی بودند که در این روستا به شهادت رسیدند. در مسیر دریافت اطلاعات از او نیز کمکی گرفتید. یعنی فرصتی برای گفت وگو با او پیدا کردید؟

بله! آنچنان که اشاره کردید از میان تمام مدافعان و مبارزانی که در آن روستا (مِیدون) حضور داشتند تنها یک نفر زنده می ماند و از آنجا خارج می شود که آن فرد هم قسمت و نصیب من شد تا بتوانم به شکل کامل به گفت وگو با او درباره این عملیات و اتفاقاتی که در آن به وقوع پیوست است بپردازم.

البته ذکر این نکته نیز لازم است که یک نفر از میان آن مبارزان به اسارت نیروهای غاصب صهیونیستی درمی آید که ارتش صهیونی او را با نام «ابو یحیی» با هلی کوپتر از منطقه خارج می کنند، بعد از محاکمه ای سطحی او را به مدت 15 سال در زندان «الخیام» محکوم به اسارت می کنند. یکی از نکات ماجرا و از مهمترین دلایل به تاخیر افتادن چاپ این کتاب هم به همین علت یعنی زندانی شدن به مدت 15 سال «ابو یحیی» باز می گردد. چرا که او آن کسی نبود که عنوان می کرد!

زمانی که همسر وی برای دیدارش به زندان می رود؛ «ابو یحیی» به همسرش می گوید که «آنها نمی دانند که من فرمانده این عملیات بوده ام!» از او می خواهد تا به اسرائیلی ها بگوید که او یک آدم معمولی و مبارزی ساده بوده است. وقتی همسر این فرد دلیل این امر را می پرسد در پاسخ می شنود که «تمامی دستگاه های اطلاعاتی رژیم غاصب صهیونیستی به دنبال پیدا کردن فرمانده این گروه هستند».

تمامی این فضا، قصه و روایتی که بسیار کوتاه و فشرده برای شما تعریف کرده ام من را نسبت به تمامی آنچه که در این عملیاتی که 12 ساعت به وقوع پیوست و گذشت کنجکاو کرد و به همین سبب علاوه بر کار تحقیقاتی در منابع موجود، من را مجاب کرد تا به شکل میدانی در این منطقه حاضر شوم و دست به تحقیقات حضوری در همین روستا بزنم.

حضور من در این روستا نیز ماجرای خودش را دارد. مجبور شدم که با مسئولیت شخصی خودم یک هفته وارد مواضع و خاک محدوده تحت تصرف رژیم غاصب صهیونیستی شوم که ماجراهای مختلف و متعددی دارد؛ از مخالفت هایی که با این مسئله و خواست من شد تا دیگر اتفاق ها که درنهایت مسئولیت تام و تمام آن را خود برعهده گرفتم و در این منطقه حضور پیدا کردم.

بسیاری از موارد را حتی امروز هم نمی توانم بیان کنم. آنچه که طی یک هفته دیدم؛ زندگی شبانه ای که داشتم و تنها شب ها می توانستم از مخفیگاه خارج شوم. روزها در آن روستای مخروبه در زیرزمین خانه ای پناه می بردم، استراحت می کردم و همان جا شاهد رفت وآمد نیروهای ارتشی و نظامی این رژیم جعلی بودم. شب ها برای کار تحقیقاتی از پناهگاه بیرون می آمدم تا بتوانم دریافت و اشراف کاملی نسبت به مواضع موجود در آن روستا داشته باشم تا بتوانم کار نوشتن و ارائه رمانم را انجام دهم.

در نهایت با وجود تمام این فضای امنیتی، تحقیقات خود را انجام دادم اما به سبب دلایل امنیتی از جمله برملا شدن هویت «ابو یحیی» اجازه نداشتم تا این کتاب را چاپ کنم و به همین سبب انتشار و چاپ آن 33 سال تا زمستان سال 1402 دچار وقفه شد و به تأخیر افتاد.

var player = videojs('player_872213_3654708',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3654708',{},function (data) {}); })); کد دانلود فیلم اصلی

ایکنا: بعد از توضیحات جامع و کامل شما درباره عملیات روستای «مِیدون» در منطقه بقاع؛ دلیل بایکوت شدن این اتفاق؛ تحقیق ها و پژوهش هایی که به شکل مخفیانه انجام داده اید؛ همه ممانعت هایی که بابت حضور در سرزمین های اشغالی و درنهایت مصاحبه تان با تنها فرد باقی مانده از آن مبارزانی که در روستا حضور داشتند به یک سو و سوی دیگر آنکه شاید قسمت، خواست و مشیت الهی بر آن قرار گرفته بود که زمان چاپ و انتشار این کتاب به سبب همان دلایل امنیتی به آنِ امروز و اکنون برسد. بازه زمانی که شاهد حماسه «طوفان الاقصی»؛ بخش عظیم و درخشانی از نهضت مقاومت؛ از جان گذشتگی و ایثار مبارزان در جبهه حزب الله و همچنین نیروهای حماس هستیم. اینبار شکل گیری و توجه ابعاد جهانی نسبت به قساوت های رژیم غاصب صهیونیستی و ددمنشی های حاکمیت این رژیم جعلی در ابعاد رسانه های بین الملل رنگ وبوی متفاوتی گرفته و جهانیان نسبت به وحشی گری های رژیم صهیونیستی اذعانی مشترک دارند. جناب محمودزاده حال با این رویکرد و به اعتقاد شما آنچنانکه در این کتاب اشاره کرده اید چرا امروز بیش از هر زمان دیگری فراتر از محور و کشورهای «محور مقاومت» نیازمند جهانی شدن «ادبیات مقاومت» و بازنمایی حقانیت مسلمانان، مسئله فلسطین و رو شدن بیش از پیش ددمنشی های رژیم غاصب هستیم؟

همان زمانی که در لبنان بودم همین ضاحیه ای که این روزها اخبار بمباران و شهادت افراد حاضر در این منطقه را در رسانه ها می شنویم، زیستگاه اصلی من بود. بحثی که آن زمان با دوستان عملیاتی حزب الله در آن زمان داشتیم این بود که از من می پرسیدند چرا عملیاتی شکست خورده را برای نگارش و پژوهش انتخاب کرده ام؟ پاسخ من آن بود که من علت انتخاب این عملیات آن بود معتقدم مسئله «مقاومت» مسئله «شکست و پیروزی» نیست! بلکه هدف بازنمایی و تحقق بیداری جهان و نه فقط جهان اسلام در بازتاب فعلیت، فعالیت، حیات نهضت و مکتب مقاومت است.

حتی به آنها گفتم قول می دهم کتابی را که نوشته ام شما هم قبول داشته باشید. ابتدا بخوانید و اگر بعد از خواندن آن بازخورد شما شکست حزب الله بود به هیچ وجه اجازه انتشار آن را ندهید. چرا که معتقدم هر خواننده ای وقتی کتاب را می خواند در مواجهه با مطالبی که به او ارائه می شود به همه چیز می اندیشد جز آنکه حزب الله در این عملیات 12 ساعته شکست خورده است! امروز بیش ازهر زمان دیگری لازم است که این نگاه را در جهان فعلی دنبال کنیم که دنبال شکست و پیروزی نباشیم. باید امروز بیش از هر زمان دیگر به دنبال «حقانیت» باشیم.

زمانی که کار نگارش این کتاب تمام شد قرار بود تا آن را ابتدا پیش شهید «سیدعباس موسوی» ببرم. تنها نیم ساعت یا یک ساعتی برای حضور پیش آن بزرگوار تاخیری در کارم پیش آمد و در همین فاصله بود که محل اقامت ایشان توسط نیروهای رژیم صهیونی بمباران شد و او به فیض عظیم شهادت رسید و دستمان از این مهم کوتاه ماند!

ایکنا: انتخاب نام «جنگ بدون صلح» برای این کتاب بازتابی از همین اندیشه بنیادین است که به آن اشاره می کنید؟

بله؛ بی تردید! باز هم می گویم و بر این گفته خود تاکید دارم که در نگارش این اثر و چنین آثاری مهم آن است که پیام اصلی حیات، دوام و بقای حزب الله و بلندای اندیشه آنها؛ نه شکست و پیروزی آنها منتشر شود.

درست به سبب همین هدف و نگاه بنیادین نام کتاب «جنگ بدون صلح» گذاشتم. آنچه که من در پس گذار بیش از 75 سال از اشغال سرزمین و مبارزه مردمان فلسطین در برابر این رژیم جعلی به آن دست یافته ام این است که مهمترین استراتژی و راهبرد رژیم غاصب صهیونیستی آن است که اصلاً جنگ پایان نیابد! چراکه سران و دولتمردان این رژیم جعلی، حیات و دوام خود را در برقراری و استمرار این جنگ می دانند. این یکی از مهمترین بحث های استراتژیک در دریافت چرایی خوی جنگ طلبی، وحشی گری و ددمنشی رژیم غاصب صهیون است.

سوالی که من در مقام پژوهشگر، محقق و نویسنده این کتاب نه فقط با مخاطبان ایرانی که با تمام جهان آن را مطرح کرده ام بر این محور استوار است که وقتی یک فرد، یا یک لشکر یا یک کشور خطاب به جهان می گوید که من قصد صلح ندارم و منافع من در ادامه جنگ است؛ رویکرد جهانیان در برابر چنین نگرشی چه باید باشد؟ باید کمی بیش از آنچه که انتظار داریم نسبت به این مؤلفه و مقوله که بازتابی از 75 سال قساوت و ددمنشی رژیم غاصب صهیونیستی در به شهادت رساندن صدها هزار نفر از مردمان فلسطین است بیندیشیم.

امروز بیش از هر زمان دیگری این مسئله مهم برای تمام جهان آشکار شده است که تمامی دولتمردان در رژیم غاصب صهیونیستی قصد صلح ندارند! چرا که اگر شاهد صلح و آرامش باشند دیگر نمی توانند در بنگاه های اقتصادی و در حوزه سرمایه گذاری های جهانی نقش و سهمی برای خود داشته باشند. تنها در سایه اغتشاش، آشوب، جنگ و خون ریزی است که رسانه های جهان می توانند افکار عمومی را مشغول این اتفاقات کنند تا سران رژیم جعلی و غاصب صهیونی بتوانند کار ثروت اندوزی و کسب سرمایه های خود را از طرق مختلف انجام دهند.

اینگونه است که شاهدیم که در نهایت بخشی از نفت خاورمیانه و سرمایه های آن سر از این رژیم غاصب صهیونیستی و مُهری بر استمرار حیات، بقا و اقتصاد آن درمی آورد. اینها همان توطئه ای است که ایالات متحده امریکا به عنوان اصلی ترین حامی این رژیم غاصب نقشه های آن را نه برای بازه زمانی کوتاه یا میان مدت که در گستره ای درازمدت برای چپاول دارایی های مردمان منطقه خاورمیانه و ثروت اندوزی خود کشیده و درحال اجرای آنها است. با نگاهی دقیق تر و جامع تر می توان گفت که این نقشه توسط صهیونیست های حاضر در امریکا در قالب یک نقشه درازمدت چیده شده است. به همین سبب تلاش کردم تا نگاه جامع تری نسبت به تمامی مؤلفه ها و دانه های زنجیری که بخشی از آن به قساوت رژیم غاصب صهیونیستی و کشتار و شهادت مردمان مظلوم فلسطین و لبنان منتج شده است داشته باشم و در سایه این نگاه عمیق و پژوهش دقیق امروز قانع شده ام که با قدرت بگویم آن عملیاتی که در ظاهر موفق بوده و هدفش تسلط بر آن روستا و تخریب آن است چگونه توسط دولتمردان آن زمان رژیم صهیونی تلاش می شود تا درزی به رسانه ها پیدا نکند و دستور آنها بر بایکوت و سانسور کامل خبری آن استوار می شود.

امروز دلیل آن روشن است؛ چرا که می دانیم قریب به نیمی از لشکر شمال رژیم غاصب صهیونیستی (تیپ زرهی گولانی) با 15 فروند هلی کوپتر و ادوات مختلف جنگی اعم از تانک، نفربَر و نیروهای تا بُن دندان مسلح به روستایی حمله می برند که تنها 40 مبارز کار حفاظت و حراست از آن را برعهده دارند و در همین نبرد بسیاری از ادوات و ابزار نظامی خود را از دست می دهند. اینها همه حاصل مشاهدات حضوری من در آن منطقه و گفت وگو با آن تنها بازمانده آن نبرد و به شهادت رسیدن 40 نفر از مدافعان حاضر در آن روستا است.

خود همین مسئله و روایت آن می تواند به دنیا بگوید که مسئله اصلاً شکست یا پیروزی نیست؛ بلکه بُن مایه آن افکاری بسیار عمیق تر و بزرگ تر از این اتفاق را بازتاب می دهد. اینکه نیروی ایمان و باور به پیروزی در مسیر حق طلبی و آزادی خواهی چگونه توان و قدرتی به 40 نفر با ساده ترین ابزار نظامی می دهد تا نیمی از تیپ زرهی صهیون را که تمام قد برای گرفتن یک روستا حمله کرده اند زمین گیر کند و بخشی از ادوات نظامی آنها را از بین ببرد. در نهایت و مهمتر از همه باعث شود که عملیاتی که به نظر می رسد پیروزمندانه است توسط دولت مردان و نخست وزیر آن زمان رژیم غاصب صهیونیستی با تأکید بر تمامی رسانه های داخلی و ملی بایکوت و سانسور شود چرا که خودشان اذعان دارند که بیان روایت دقیق آن بیش از آنکه روایتی از پیروزی برای آنها باشد بازتابی از افتضاح محض و شکست آنها است.

بیان و انتشار همین معارف و مبانی که در این کتاب روایت کردم موجب شد تا تمام افرادی که این کتاب را خوانده اند نیز قانع شوند که شاید ظاهر این اثر بازتاب شکست حزب الله در آن عملیات، از دست دادن یک روستا و شهادت 40 نفر از رزمندگان شان باشد؛ اما باطن این اتفاق مشخص می کند که چرا «شارون» جرئت نمی کند این عملیات و اطلاعات آن را به مطبوعات بازگو کند.

var player = videojs('player_159134_3654709',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3654709',{},function (data) {}); })); کد دانلود فیلم اصلی

ایکنا: جناب محمودزاده نه فقط مبتنی بر کتاب «جنگ بدون صلح» بلکه از عقبه بیش از پنج دهه فعالیت و پژوهش شما در حوزه «ادبیات مقاومت» وام می گیرم و شما را به آن جهان نگری و آینده پژوهی مدنظر مقام معظم رهبری بر محور و حوزه ادبیات مقاومت، اینبار به شکل اختصاصی ارجاع می دهم. بعد از این همه قساوت های متعددی که در پی بیش از 400روز از ددمنشی رژیم صهیونی در نوار غزه و لبنان شاهد بودیم اگر بخواهید چشم اندازی از آینده جریان ادبیات مقاومت ترسیم کنید چه خواهد بود؟

نکته مهمی که الان به دغدغه اصلی خود من بدل شده آن است که ما در «ادبیات مقاومت» نخست و پیش از هر کاری باید این مهم را میان نویسندگانی که قصد دارند و نیت کرده اند قلم خود را در حوزه نوع ادبی چه با محور مظلومان فلسطین و لبنان و چه دیگر مظلومان و آزادی خواهان جهان استوار کنند؛ باید این مهم را جا بیندازیم که باور کنیم ما در گونه «ادبیات مقاومت» و در قامت نویسنده؛ موضوع، قهرمان، قصه، روایت، محتوا و یا اتفاق هایی که باید مورد پژوهش قرار گیرد چیزی کم نداریم!

باور کردن این موضوع که چطور 40 نفر که نهایت ابزار و ادواتی که در اختیار داشته اند تیربار یا یک قبضه «آرپی جی» بوده، چگونه توانسته اند در برابر لشکر تا بُن دندان مسلح با 15 فروند هلی کوپتر و ادوات مختلف نظامی مانند تانک و نفربَر بایستند!

چنین باورهای عینی، حقیقی و ملموسی که اتفاق افتاده و تنها قصه و داستان برآمده از خیال و تخیل نیست را باید تقویت کنیم. باید از خود تحریمی به در آییم و خود را قبول کنیم! باید خود ما فاعل و شروع کننده باشیم؛ نباید منتظر حمله آنها باشیم و بعد دست به عمل بزنیم.

باید نویسندگان ما که بخشی از مردم همین جامعه هستند به قول زنده نام آقای ابوترابی که به این جمله اشاره کرده که «من 10 سال در اسارت بودم اما حتی یک روز خود را به عنوان اسیر تصور نکرده ام!» نیز باید به این باور و قبول آن برسند. نویسندگان و آثار خلاقه ادبی آنها باید مردم را از نظر روانی آماده و مهیای این امر کنند تا خود را باور کنند. تحقق این مهم می تواند سرچشمه نضج اندیشه ها، معارف و جهان نگری مؤلفه مقاومت باشد که آن را به نهضت و مکتبی فراگیر نه فقط برای مردمان این منطقه که برای تمامی آزادی خواهان در سراسر جهان بدل کند.

مرحله بعدی آن زمانی است که می توانیم ببینیم و تصمیم بگیریم که چه کنیم تا قبل از تهاجم ما بتوانیم عامل و فاعل باشیم؛ چرا فکر می کنیم «مقاومت» یعنی فقط «پدافند» و آن را فقط در مقام پاسخ گو ببینیم و تعریف کنیم! یعنی ابتدا باید بایستیم تا کاری انجام شود؛ هجمه و یورشی وارد شود و بعد دست به مقاومت بزنیم؟! باید به کُنه و ریشه این قضیه وارد شویم. باید نگاه ما به مکتب و نهضت مقاومت مبتنی بر فرضیاتی باشد که خود ما آنها را طراحی می کنیم. چون بحث مقاومت بحثی درازمدت است؛ تا زمانی که ظلمی وجود داشته باشد، مظلومی نیز وجود دارد و گفتمان انقلاب اسلامی که گفتمان آزادی خواهی و دفاع از مظلوم است نیز بر مدار خود باقی خواهد بود.

آنچه که امروز در باریکه غزه و یا جنوب لبنان شاهد هستیم استمرار قریب به 80 سال اشغال گری است. دعوا و جنگ قبیله ای نبوده که بگوییم خُب بعد از مدتی نزاع با میانجی گری ریش سفیدی این دو قبیله با هم آشتی کرده و پیمان صلح منعقد می کنند.

اگر نگاه ما در هر حوزه ای از جمله در خلق آثار ادبی بر این دو مؤلفه استوار باشد به این نکته ایمان می آوریم که در مواجهه با انسان های آزادی طلب و انسان های حق طلب؛ ما چگونه می توانیم با محور ادبیات آنها را به روز کرده و به روز نگهداریم. تنها در این شرایط است که می توانیم در مقام فاعل روبه روی صهیونیسم بایستیم و بگوییم حالا اگر می توانی جلو بیا و حمله کن!

ایکنا: و در پایان اگر ناگفته ای باقی مانده بیان بفرمایید.

طبق آخرین صحبتی که به تازگی بعد از چاپ چهارم این اثر در کمتر از یک سال با انتشارات «روایت فتح» به عنوان ناشر کتاب «جنگ بدون صلح» داشتیم؛ بنا داریم تا از این اثر فیلم سینمایی فاخری تولید شود.

امیدوارم تمامی دستگاه ها، نهادهای فرهنگی و همچنین رسانه های ما این فرهنگ را در جامعه، میان متولیان و دست اندرکاران امر فرهنگ تا عموم مردم جامعه جای بیندازند که برای اقدام کار فرهنگی در حوزه جریان سازی و فرهنگ سازی؛ این ما هستیم که باید گام اول را در مقام «فاعل» برداریم؛ نه آنکه منتظر اقدام، یورش و هجمه دشمن باشیم و سپس در مقام مفعول برای دفاع دست به اقدامات بزنیم.

اگر شرایطی فراهم شود که از کتاب «جنگ بدون صلح» فیلم سینمایی باکیفیت جهانی؛ بر جهانی بودن آن تأکید دارم! تولید کنیم؛ مطمئن هستم که خروجی آن حرف های فراوانی برای گفتن در محور مقاومت و آنچه که ریشه و بُن مایه هدف، جهان بینی و نگرش اصلی این نهضت و مکتب به شمار می رود خواهد داشت.

با این دست ابزار هنری است که می توانیم پیام؛ هدف؛ بینش؛ راه و اندیشه «نهضت مقاومت» را به جهان صادر کنیم. نشان دهیم که حقیقت امر پیروزی تیپ زرهی گولانی رژیم صهیونی نیست بلکه مقاومت و مبارزان آن تنها با 40 نفر که همگی به شهادت می روند کاری می کنند تا سرگرد مأمور «شارون» که فرمانده عملیات آن روستا بوده تنها برای حفظ وجهه ارتش رژیم غاصب هم شده که مجلس دروغ بگوید تا بتواند درجه خود را حفظ کند!

از سوی دیگر زبان فیلم می تواند مخاطبان این کتاب را از چندهزار نفر به چند میلیون نفر ارتقا دهد و این اصلی دیگر بر الزام ساخت چنین فیلمی به شمار می رود!

گفت وگو از امین خرمی

انتهای پیام

نظرات

captcha